Potrzebujemy:
- ok. 6 kalmarów
-makaron
-sos rybny
-sos ostrygowy
-cebulka
1. Myjemy starannie kalmary
2. Obieramy je z przeźroczystej skórki
3. Gotowe kalmary myjemy od środka i odrywamy główki
4. W międzyczasie przygotowujemy makaron
5. Na patelni obok smażymy cebulkę
6. W międzyczasie kroimy kalmary
7. Wrzucamy pokrojone kalmary na cebulkę i mieszamy dodając sosy i przyprawy
8. Kalmary po ok. 10 min mieszamy z makaronem
9. Wykładamy na talerz i jemy, niestety nie wygląda to tak cudownie jak smakuje :)
Smacznego
-A
Kalmary bardzo lubię, tylko trzeba dobrze dobrać dodatki, bo same są bez smaku. Twoje wyglądają przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://geocachingpomojemu.blogspot.com/
Dzięki :)
UsuńNietypowe danie
OdpowiedzUsuń